Slay This Millennial Slang Quiz!

Can you translate these common millennial phrases and terms?

Introduction

Each generation will have terms or phrases associated with them, from the 1960's love of all things "groovy" to the "boo-yas" of the 90s. Millennials have been noted for having some particularly innovative slang, however. Maybe you were fly in the 1980s, but now these weird new phrases fly over your head. Do you have to ask yourself what a "bae" is? Are you concerned when these whipper-snappers talk about shots being fired? If you want to avoid being roasted, you have to keep up with the times and learn the hip new lingo.

If you think you're up to date with the current trends, then it's time to prove it. Here at QuizHook, we've collected 35 common phrases that millennials use. To get a wide range of phrases, we've included new terms like "yeet," as well as old ones refashioned for a new meaning, such as "me." Sound Gucci?

It's yeet or be yeeted in this challenging quiz. Can you correctly translate all 35 of these common millennial slang terms? Or will you #fail and forever be confused by the weirdness of younger generations? There's only one way to find out, fam. Click "Let's Play" to begin, and don't get too tilted if you miss a few.

Description

Each generation will have terms or phrases associated with them, from the 1960's love of all things "groovy" to the "boo-yas" of the 90s. Millennials have been noted for having some particularly innovative slang, however. Maybe you were fly in the 1980s, but now these weird new phrases fly over your head. Do you have to ask yourself what a "bae" is? Are you concerned when these whipper-snappers talk about shots being fired? If you want to avoid being roasted, you have to keep up with the times and learn the hip new lingo.

If you think you're up to date with the current trends, then it's time to prove it. Here at QuizHook, we've collected 35 common phrases that millennials use. To get a wide range of phrases, we've included new terms like "yeet," as well as old ones refashioned for a new meaning, such as "me." Sound Gucci?

It's yeet or be yeeted in this challenging quiz. Can you correctly translate all 35 of these common millennial slang terms? Or will you #fail and forever be confused by the weirdness of younger generations? There's only one way to find out, fam. Click "Let's Play" to begin, and don't get too tilted if you miss a few.

Short Description

It's yeet or be yeeted in this challenging quiz. Can you correctly translate all 35 of these common millennial slang terms?


About Quizhook

Welcome to QuizHook, your #1 site for quizzes, brain teasers, and knowledge-testing exercises and your #12 site for fishing-related puns. Our mission is to make education fun! Try your hand at a few quizzes, and you’ll be hooked. Whether you’re studying for a state capitals test, or brushing up on your knowledge of cat breeds for your next trivia night, QuizHook can provide all the right questions and answers to help you flex that brain muscle of yours. And if you just thought, “Hey! The brain is an organ, not a muscle,” then you’ve passed your first quiz already. So go explore our site—we guarantee you'll have a reel-y great time!


Let's Play!

1. What is the correct definition of the millennial term bae?


1. What is the correct definition of the millennial term <em>bae</em>?

1. "Bee" but misspelled due to autocorrect fails

2. Some newfangled technology

3. Someone you care about, usually a significant other

4. A type of clunky car

"Someone you care about, usually a significant other" is the correct answer. Everyone loves chilling with their bae <3



2. What is the correct definition of the millennial term basic?


2. What is the correct definition of the millennial term <em>basic</em>?

1. Someone or something that fulfills a stereotype

2. An email template

3. A type of programming

4. A letterhead

"Someone or something that fulfills a stereotype" is the correct answer. A common example is the basic girl stereotype, which claims "basic" teenage girls and women like Starbucks, Ugg boots, and leggings.



3. What is the correct definition of the millennial term blessed?


3. What is the correct definition of the millennial term <em>blessed</em>?

1. A religious deity appears to spiritually condone someone

2. Ironically used to curse someone

3. Acronym for Bananas Like Eggplants Seared Smell Extra Dank

4. Refers to being lucky or fortunate for something mundane

"Ironically refers to being lucky or fortunate for something mundane" is the correct answer. As in "I found an extra fruit snack. #blessed"



4. What is the correct definition of the millennial term bruh?


4. What is the correct definition of the millennial term <em>bruh</em>?

1. Literally refers to a sibling

2. Short for "brunch"

3. Exasperated way to express disappointment

4. An insulting term for a significant other

"Exasperated way to express disappointment" is the correct answer. As in, "Bruh, why did you eat the last of my fruit snacks?"



5. What is the correct definition of the millennial phrase but go off, I guess?


5. What is the correct definition of the millennial phrase <em>but go off, I guess</em>?

1. Absolute gibberish. A true example of absurdism.

2. I'm right, but go ahead with your incorrect opinion

3. Person speaking is unsure if the other person is leaving

4. What you say to get your dog to play fetch

"I'm right, but go ahead with your incorrect opinion" is the correct answer. Some people might say that QuizHook isn't the best place for quizzes, but go off, I guess.



6. What is the correct definition of the millennial term dank meme?


6. What is the correct definition of the millennial term <em>dank meme</em>?

1. A meme that has yet to go viral but probably will

2. A meme printed on physical paper that has gotten damp

3. An obsolete meme

4. A meme that is particularly hilarious, layered, or contains dark humor

"A meme that is particularly hilarious, layered, or contains dark humor" is the correct answer.



7. What is the correct definition of the millennial term extra?


7. What is the correct definition of the millennial term <em>extra</em>?

1. When someone is being particularly annoying, dramatic, needy, or over the top

2. The gum brand

3. Some weird niche humor reference to the Illuminati

4. Doing not one, but two loads of laundry

"When someone is being particularly annoying, dramatic, needy, or over the top" is the correct answer. Try to avoid being extra; it makes you look cringey.



8. What is the correct definition of the millennial term fam?


8. What is the correct definition of the millennial term <em>fam</em>?

1. Refers literally to family members

2. Friends or people you are close to

3. Coworkers

4. People you're related to outside your immediate family

"People you are close to" is the correct answer. Although derived from "family," it doesn't have to refer to family members.



9. What is the correct definition of the millennial term finna?


9. What is the correct definition of the millennial term <em>finna</em>?

1. Finished with someone's nonsense

2. Fixing a taco

3. Studying extra hard for a final exam

4. I'm going to do something

"I'm going to do something" is the correct answer. Can also mean "I'm fixing to do something."



10. What is the correct definition of the millennial term fire?


10. What is the correct definition of the millennial term <em>fire</em>?

1. Literally a fire

2. Being mad at your significant other

3. Ironically refers to being lucky or fortunate for something mundane

4. Something or someone is attractive or great

"Something or someone is attractive or great" is the correct answer. We hope you think this quiz is fire.



11. What is the correct definition of the millennial term ghosting?


11. What is the correct definition of the millennial term <em>ghosting</em>?

1. Hosting a séance

2. Ceasing communications with someone entirely

3. Stalking someone online

4. Informally a term for praying

"Ceasing communications with someone entirely" is the correct answer. It's typically used in the context of dating.



12. What is the correct definition of the millennial phrase glo up?


12. What is the correct definition of the millennial phrase <em>glo up</em>?

1. Adjusting a photo with different filters

2. Watching a solar flare

3. A major improvement or transformation

4. A Pokémon move

"A major improvement or transformation" is the correct answer. It can also mean "to gain confidence."



13. What is the correct definition of the millennial term Gucci?


13. What is the correct definition of the millennial term <em>Gucci</em>?

1. Good

2. Unironically the Italian brand

3. Okay

4. Another term for dank memes

"Good" is the correct answer. If we're Gucci, that means we're good, fam.



14. What is the correct definition of the millennial term lit?


14. What is the correct definition of the millennial term <em>lit</em>?

1. Lighting a match

2. Setting fires for joy

3. Exciting or cool

4. Charmander's tail

"Exciting or cool" is the correct answer. If a party is lit, you're having a fun time.



15. What is the correct definition of the millennial term lowkey?


15. What is the correct definition of the millennial term <em>lowkey</em>?

1. A new Tweeting style

2. A small key

3. Secretive or quiet about something

4. A craving for smoothies

"To be secretive or quiet about something" is the correct answer. QuizHook lowkey tries really hard with its fishing puns.



16. What is the correct definition of the millennial term me?


16. What is the correct definition of the millennial term <em>me</em>?

1. To relate to something, often in a humorous manner

2. To take a selfie

3. To ironically refer to your best friend

4. Periodic table symbol for an element

"To relate to something, often in a humorous manner" is the correct answer. Pointing to a garbage can and saying "me" means you feel like trash.



17. What is the correct definition of the millennial phrase Netflix and chill?


17. What is the correct definition of the millennial phrase <em>Netflix and chill</em>?

1. Watching Netflix while eating ice cream

2. Shaking fist at sky because Netflix won't load in cold weather

3. Going to hang out with someone in a romantic manner under the pretense of watching Netflix

4. Watching Netflix with the fan on

"Going to hang out with someone in a romantic manner under the pretense of watching Netflix" is the correct answer. It's the phrase that launched a thousand memes.



18. What is the correct definition of the millennial phrase on fleek?


18. What is the correct definition of the millennial phrase <em>on fleek</em>?

1. Nice or awesome

2. Dang autocorrect misspelled "fleece" again

3. Static electricity

4. Feeling upset

"Nice or awesome" is the correct answer. As in you want your eyebrows to be on fleek.



19. What is the correct definition of the millennial term respeck?


19. What is the correct definition of the millennial term <em>respeck</em>?

1. "Respect" but misspelled because of course it is

2. Being upset at the current sociopolitical climate

3. Being upset at your significant other

4. A newly discovered deadly snake from Australia

"Respect but misspelled because of course it is" is the correct answer. It's usually said in a sarcastic or humorous manner.



20. What is the correct definition of the millennial term roast?


20. What is the correct definition of the millennial term <em>roast</em>?

1. Insult

2. Burn or grill something

3. Set something on fire

4. Coffee roast

"To insult" is the correct answer. There's no worse feeling than when the squad roasts you.



21. What is the correct definition of the millennial term salty?


21. What is the correct definition of the millennial term <em>salty</em>?

1. Pretzels

2. Petty or bitter

3. Smug about a minor accomplishment

4. Ironically refers to desserts

"Petty or bitter" is the correct answer. Bruh, if you're still salty that the Starbucks barista misspelled your name, it's time to get over it.



22. What is the correct definition of the millennial term savage?


22. What is the correct definition of the millennial term <em>savage</em>?

1. Scary

2. Particularly aggressive

3. Obtuse

4. Ironically meek or docile

"Particularly aggressive" is the correct answer. If a member of your squad roasts you harshly, that might be savage.



23. What is the correct definition of the millennial phrase serving looks?


23. What is the correct definition of the millennial phrase <em>serving looks</em>?

1. Dressing well or looking good

2. Glaring at someone you dislike

3. Making weird faces when you cry

4. Making a deadpan expression

"Dressing well or looking good" is the correct answer. You're serving looks if your outfit is on fleek.



24. What is the correct definition of the millennial phrase throwing shade?


24. What is the correct definition of the millennial phrase <em>throwing shade</em>?

1. Not talking to someone anymore

2. Having a rap battle

3. Throwing a lamp shade at someone

4. Insulting someone, usually publicly

Lowkey hope you didn't pick "throwing a lamp shade at someone." "Insulting someone, usually publicly" is the correct answer.



25. What is the correct definition of the millennial term shook?


25. What is the correct definition of the millennial term <em>shook</em>?

1. Incredibly upset or shocked

2. Angry

3. Dizzy

4. Incredibly smart

"Incredibly upset or shocked" is the correct answer. A breaking news story or revelation might leave you s h o o k e d.



26. What is the correct definition of the millennial phrase shots fired?


26. What is the correct definition of the millennial phrase <em>shots fired</em>?

1. Effectively calling out or insulting someone

2. Literally shooting something

3. Getting an extra shot of espresso

4. Getting a parking ticket

"Effectively calling out or insulting someone" is the correct answer. When someone roasts another squad member well, shots have been fired.



27. What is the correct definition of the millennial term slay?


27. What is the correct definition of the millennial term <em>slay</em>?

1. Brutally killing something

2. Dressing or doing something in an awesome way

3. Grilling something

4. Cutting across five lanes of traffic

"An awesome way of dressing or doing something" is the correct answer. We hope you're slaying this quiz right now.



28. What is the correct definition of the millennial phrase sorry not sorry?


28. What is the correct definition of the millennial phrase <em>sorry not sorry</em>?

1. You're actually not sorry about something you said or did

2. A weird way to say you're genuinely sorry

3. Code for "Let's get pancakes"

4. A genuine compliment

"When you're actually not sorry about something you said or did" is the correct answer. As in, "Sorry not sorry I stole the last fruit snack."



29. What is the correct definition of the millennial term squad goals?


29. What is the correct definition of the millennial term <em>squad goals</em>?

1. When one person doesn't participate in a group project

2. When you have a lot of cats

3. What your friend group aspires to be like or do

4. When you take a loan out on a car

"What your friend group aspires to be like or do" is the correct answer. The Golden Girls are #squadgoals.



30. What is the correct definition of the millennial term thirsty?


30. What is the correct definition of the millennial term <em>thirsty</em>?

1. Being physically thirsty

2. Being disappointed that you ran out of smoothies

3. Ironic term for being physically hungry

4. Being desperate

"Being desperate" is the correct answer. If someone made a dramatic post on social media, they might be thirsty, or looking for attention.



31. What is the correct definition of the millennial term tilting?


31. What is the correct definition of the millennial term <em>tilting</em>?

1. Being dizzy

2. Feeling too full after a meal

3. Being so upset from losing that you play worse

4. Being extra surprised or taken aback

"Being so upset from losing that you play worse" is the correct answer. Don't get tilted if you miss a few questions on this quiz!



32. What is the correct definition of the millennial term trolling?


32. What is the correct definition of the millennial term <em>trolling</em>?

1. Dressing poorly on purpose

2. Intentionally upsetting someone with inflammatory statements, usually online

3. Hiding under a bridge in RuneScape

4. Tweeting too much

"Intentionally upsetting someone with inflammatory statements, usually online" is the correct answer. Leaving a controversial comment on a social media thread to create a fight is trolling.



33. What is the correct definition of the millennial term woke?


33. What is the correct definition of the millennial term <em>woke</em>?

1. Socially or politically conscious

2. "Wake," past tense

3. So upset you can't sleep

4. Wired from drinking coffee

"Socially or politically conscious" is the correct answer. The opposite of this term is quickly becoming "broke."



34. What is the correct definition of the millennial term yaas?


34. What is the correct definition of the millennial term <em>yaas</em>?

1. Alcohol

2. Excitable way to say "yes." Misspelled because why not?

3. Weird term for "selfie"

4. The new LOL

"Excitable way to say 'yes.' Misspelled because why not?" is the correct answer. As in, "YAAS QUEEN!"



35. What is the correct definition of the millennial term yeet?


35. What is the correct definition of the millennial term <em>yeet</em>?

1. To take a post-workout selfie

2. The new LOL

3. To express excitement, typically when throwing something

4. Synonym for "yaas"

"To express excitement, typically when throwing something" is the correct answer. It also used to be a dance popularized by Vines.




You Did It!

Great job! You got 100% because you're a bot and I have all the asnwered laid out for you!


Yaas, queen!

SLAY! Now fulfill those squad goals and share this quiz with your friends!